Wat is Land van Fluwel

Land van Fluwel is het gezicht en visitekaartje van bloembollenexportbedrijf Fluwel. Voor de eigenaar en bloemenliefhebber Carlos van der Veek is dit park een droom die uitkomt. Je kunt er namelijk alles leren over de geschiedenis van de tulp en kinderen kunnen er de leuke speurtocht van Zwiebol volgen. Ze kunnen er bovendien heerlijk spelen. Ook exposeren we kunst waarin de bloembol centraal staat en vind je in het betoverende Land van Fluwel inspiratietuinen waar tuinideeën opgedaan kunnen worden. En dan hebben we het nog niet gehad over het Aards Paradijs waar jong en oud kan zien hoe het de bloembol vergaat als hij onder de grond zit. Daarnaast heeft Land van Fluwel een Koffiestal waar je ook zonder dat je het themapark zelf bezoekt even lekker bij kunt komen met een kopje koffie of een lekkere lunch.

Het verhaal van de tulp

Er was eens… een route door het bos waar het verhaal van de tulp verteld wordt! Je wandelt er langs het Himalaya-gebergte, waar de tulp in het wild groeide, naar het Ottomaanse rijk, met zijn tulpen-aanbiddende sultans. Natuurlijk komt ook Amsterdam in de route voor en tot slot vertellen we over de grootschalige bloembollenteelt in Nederland van vroeger én van nu. Het park zit boordevol informatie en voor de kinderen zijn er in elk gebied letters voor de speurtocht verstopt. Wat je er nog meer kunt zien en leren? Plan een bezoek en ervaar het!

Kunst

De tulp, maar zeker ook andere prachtige bloembollen, zijn al eeuwenlang een grote inspiratiebron voor kunstenaars. Er zijn schilderijen van tulpen, boeken vol foto’s, fruitschalen in de vorm van een Dahlia. Wij proberen zoveel mogelijk kunst in de breedste zin van het woord, te verzamelen en te exposeren, zodat we kunnen laten zien wat voor grote inspiratiebron bloembollen wereldwijd blijken te zijn.

Inspiratietuinen

Hoe maak je echt iets bijzonders van je tuin? Hoe richt je het in, wat voor planten kun je allemaal gebruiken en wat heeft dat voor effect? Tuinieren is een hele kunst. Daarom hebben wij in samenwerking met een aantal grote namen in de tuinwereld onze zogenaamde ‘Inspiratietuinen’ opgezet. Dit zijn uiteenlopende droomtuinen in zeer verschillende stijlen die je ongetwijfeld op leuke ideeën zullen brengen. Geniet ervan en doe er je voordeel mee!

Aards Paradijs

Wat er uit een bloembol komt, is algemeen bekend. Wat we ook al weten, is hoe een bol eruit ziet als we hem planten, en ook dat hij er weer anders uitziet als hij gerooid wordt. Maar wat gebeurt er in de periode daar tussenin? En hoe komt de bloem eruit? In de tunnel van het Aards Paradijs leggen we je dat haarfijn uit!

De Bloembollenhemel

Hier zijn foto’s van allerlei soorten bloembollen te bewonderen: een klein museum op zich, waar  je je kunt verliezen in de wondere wereld van de bloembol, met al haar diversiteit, schoonheid en charme. De foto’s zijn allemaal met liefde en passie genomen door Carlos van der Veek.

Voor de kinderen

Een skelterbaan met traptrekkers en een grote indoor zandspeeltuin, wat wil je nog meer? Ook voor kinderen betekent een bezoek aan Land van Fluwel een ontzettend leuk dagje uit. Zowel bij mooi als bij minder mooi weer. De speurtocht die onze mascotte Zwiebol langs de route van ‘Het Verhaal van de Tulp’ voor kinderen heeft uitgezet, is eveneens spannend en leuk. Kinderen kunnen bij ons spelenderwijs van alles leren. Niet alleen over de tulp maar ook over alle andere bloembollen. Het is in Land van Fluwel zelfs zo leuk dat we er ook kinderfeestjes kunnen organiseren. Bijvoorbeeld ter ere van je jarige kind.

Neem gauw een kijkje bij onze arrangementen. Natuurlijk kun je ook gewoon binnenlopen en jouw wensen en die van de jarige met ons doornemen. Ook scholen zijn van harte welkom voor schoolreisjes en dagjes uit. Lees verder bij Onderwijs of neem contact met ons op.