Vlindorado

Bezoek Vlindorado inclusief rondleiding door de anthuriumkas, lunch en Land van Fluwel

Dit arrangement nodigt uit om een kijkje te komen nemen in twee verschillende werelden. In de ochtend waan je je zich in de tropen en ’s middags loop je tussen de oer-Hollandse tulpen.

Na ontvangst in Vlindorado kun je heerlijk op eigen gelegenheid wandelen door één van de grootste tropische vlindertuinen van Europa. Tussen de vele exotische bloemen en planten fladderen vlinders in de meest bijzondere kleuren en soorten rond zoals de sensationele blauwe morpho. Als je geluk hebt, ben je getuige van een bijzondere gebeurtenis; de geboorte van een vlinder in onze eigen ‘poppenkast’.

Na het bezoek aan dit vlinderparadijs krijg je een kopje koffie of thee met een lekkere koek op ons terras. Na de koffie breng je een bezoek aan de naastgelegen anthuriumkwekerij van Dekker Anthuriums. Tussen de duizenden bloeiende anthuriums krijgt u uitleg over de soorten die geteeld worden, maar ook hoe deze geplant worden, gesneden, verpakt en klaargemaakt voor de veiling.

De vlindertuin en kas zijn overdekt, drempelvrij en rolstoelvriendelijk. Na deze tropische wereld vertrek je met eigen vervoer naar Sint Maartenszee. Na twintig minuten rijden kom je terecht in het betoverende Land van Fluwel. Hier begin je met een heerlijke lunch en krijg je uitleg over Land van Fluwel en wat je kunt verwachten in het park. Na de lunch ga je op eigen gelegenheid het park in.

Land van Fluwel is een themapark waar je onder anderen alles te weten komt over de tulp. Langs een bospad wordt het verhaal vertelt van de wonderlijke reis die de tulp heeft gemaakt. Vanaf het ontstaan in de wildernis tot op de tulpenkwekerij en export van Fluwel vandaag de dag. In de kas krijg je via informatieborden en foto’s te zien wat er moet gebeuren om de velden ieder jaar opnieuw te laten bloeien. Ook is er een wisselende kunstexpositie. Tegenover de kas vind je de inspiratietuinen. Deze zijn aangelegd niet alleen met voorjaarsbloeiende bollen maar ook met zomerbloeiende bollen zoals gladiolen en dahlia’s. Ook is er een tuin met tulp gerelateerde kunst en een groentetuin gecombineerd met bloembollen.

Deze geheel verzorgde dag, inclusief entree vlindertuin Vlindorado, koffie en koek, rondleiding anthurium- en papayakwekerij, lunch en entree Land van Fluwel, kan geboekt worden van 1 april tot en met 25 oktober voor € 29,00 per persoon (bij minimaal 10 personen).

  • Optie: Mocht je willen kiezen voor gebak in plaats van koek dan geeft dit een meerprijs van € 1,50 per persoon voor appeltaart en € 2,00 per persoon voor gesorteerd gebak van de warme bakker.

Neem voor meer informatie of reserveringen contact op per E-mail: info@fluwelstulpenland.nl – Telefoon: 0224 56 25 55