Onderwijs

Schoolreisjes naar Land van Fluwel

Een bezoek aan Land van Fluwel is een speels, gezellig en educatief uitje voor kinderen. Kinderen tot 6 jaar vermaken zich uitstekend met het ravotten in de Himalaya, huisjes kijken in Amsterdam, de weg vinden in het doolhof en spelen met de traptrekkers. Voor de oudere kinderen tot 12 jaar is er een speurtocht waarbij veel opgestoken kan worden over de tulp.

Een bezoek aan Land van Fluwel met een klas duurt ongeveer twee uur. Wij verzoeken docenten hierbij vriendelijk om een klas van tevoren aan te melden. Dan kunnen wij tijd inplannen om de kinderen wat te vertellen over de tulp of over andere bloembollen, zodat ze met nieuwe kennis naar huis kunnen gaan.

Op dit moment zijn we nog bezig een vast arrangement samen te stellen voor schoolreisjes. Mocht je daar nu al interesse voor hebben, dan kun je contact met ons opnemen hierover. Het is namelijk mogelijk om extra leermomenten aan het bezoek te koppelen; we kunnen de kinderen bijvoorbeeld dingen uitleggen over babybollen, waarom die prachtige velden toch gekopt worden, waarom we stukken land soms onder water moeten zetten en nog veel meer! Ook kunnen we desgewenst iets te drinken en wat lekkers voor de leerlingen verzorgen.