Land van Fluwel

Land van Fluwel is een weids park met een ruim thema: de bloembol, de bloem en alles daaromheen. In het park dat in het kader daarvan is opgezet, kan dan ook van alles worden beleefd. Van feestjes tot speurtochten. Van bewonderen tot geïnspireerd raken en van zich vergapen tot gewoon lekker zitten en bijkomen met een kop koffie tussen de bloemen. Land van Fluwel is precies geworden zoals Carlos van der Veek, de man achter Fluwel, het in zijn dromen zag en het park wordt nog ieder jaar mooier en interessanter.

Een stukje geschiedenis:

In 1992 startte Carlos een bloembollenbedrijf onder zijn eigen naam C. Van der Veek. Maar toen dat in 2007 de lading van het snel groeiende bedrijf niet meer dekte, werd het Fluwel. Het is altijd Carlos’ droom geweest om mensen en bloembollen dichter bij elkaar te brengen: in de eerste plaats door bloembollen aan mensen te verkopen zodat zij die zelf in hun tuin kunnen planten en ervan kunnen genieten, en in de tweede plaats om mensen meer kennis bij te brengen over alle soorten bloembollen die er zijn, over hun herkomst en de vele mogelijkheden die ze bieden om tuinen over de hele wereld mooier te maken. Werkelijk alles wat er over bloembollen bekend is, wil Carlos onder de aandacht brengen. Zijn webshop fluwel.eu raakte daardoor al snel bekend als HET informatiecentrum over bloembollen. Maar voor hem bleek dat niet genoeg, zodat hij al heel vroeg van een leerzaam park over zijn favoriete onderwerp begon te dromen.

Het bedrijf Fluwel is gevestigd aan de Belkmerweg in Burgervlotbrug, eigenlijk midden in een gebied dat de nieuwe bollenstreek wordt genoemd. En ineens stond daar die prachtige boerderij van buurman Nijboer te koop, met een sprookjesachtig bos eromheen… De knoop was snel doorgehakt; Carlos en de andere mensen van Fluwel grepen hun kans en begonnen op deze sprookjesachtige plek een themapark. In eerste instantie puur over de tulp. Maar omdat Fluwel een park wilde dat tot en met oktober open bleef en gedurende die hele periode een interessante trekpleister kon blijven, besloot men zich na vijf jaar Fluwel’s Tulpenland, ook op andere bloemsoorten en –bollen te gaan focussen. En zo ontstond Land van Fluwel, het gezicht van Fluwel.

Alles wat je altijd al had willen weten over bloembollen is nu te vinden in dit ene betoverende park.