Dutch Tulip Experience

Beleef het sprookje van de tulp

Dutch Tulip Experience

Land van Fluwel is een paradijs gelegen tussen de bekende Nederlandse tulpenvelden. Lopend door het sfeervolle bos maken jong en oud – met een audiotour – kennis met het b(l)oeiende verhaal van deze prachtige bloem in de Dutch Tulip Experience. Vanaf de oorsprong in de wildernis, haar avontuur in de Turkije en de tulpengekte in de Gouden Eeuw tot hoe de tulp is uitgegroeid tot het icoon van Nederland.

Dutch Tulip Experience Land van Fluwel

Tijdens de bloeiperiode van de tulp, elk jaar in april en mei, beleef je vanaf Land van Fluwel de grootste tulpenvelden ter wereld. Vanaf een 11 meter hoge uitkijktoren heb je een adembenemend uitzicht. Met de BloembollenBoemel rijd je dwars door de tulpenvelden en sta je uiteindelijk zelfs tussen de bloemen. Tijd voor een spectaculaire foto!

Fleurigste dagje uit!

De bloeiende tulpenvelden in Noord-Holland zie je zeker tussen half april en half mei. De tulpenbeleving op Land van Fluwel betovert, evenals de andere avonturen, het hele seizoen!

Van half april tot en met half mei verandert een groot deel van Holland boven Amsterdam in een grote bloemenzee. Fiets of wandel door de oneindige bollenvelden en bewonder het uitzicht.

Ga voor alle evenementen, tips en locaties naar tulpenbovenamsterdam.nl

Ontdek meer Land van Fluwel

Uitkijktoren

Kinderspeeltuin

Klimparcours

Verstoppertjesbos

Rijd door de tulpenvelden

met de BloembollenBoemel!

Driemaal daags vertrekt tijdens de bloemen-bloeiperiode de BloemBollenBoemel.