Bloembollenboemel

De Bloembollenboemel, een trekkertrein die door de bollenvelden rijdt, is uitermate geschikt voor mindervaliden en ouderen. Het is het ideale alternatief voor een wandeling door de omgeving. We beginnen met een lekker kopje koffie bij Land van Fluwel. Daarna gaan we met de gids, altijd iemand die geboren en getogen is in de omgeving, op pad. We maken een rondje langs de mooiste velden van het moment. De Bloembollenboemel stopt een keer in een bloembollenveld zodat degenen die dat kunnen het veld van écht dichtbij kunnen bekijken.

De Bloembollenboemel rijdt in de periode van 7 april 2017 tot en met 7 mei 2017, drie keer per dag. De duur van het uitje bedraagt twee uur. We rekenen een half uur koffie en thee vooraf, in totaal een half uur voor het in- en uitstappen en een vol uur om door de bloembollenvelden te rijden.

De Bloembollenboemel is voorzien van 28 gewone stoelen. Die staan echter op een railsysteem, zodat de stoelen er ook uit gehaald kunnen worden. Op de plaats van twee stoelen kan dan één rolstoel vastgezet worden. Het inladen van rolstoelen en het instappen van mensen die moeilijk ter been zijn wordt vergemakkelijkt met behulp van een mooie, brede rijplaat. Rolstoelen en rollators kunnen daarover makkelijk naar boven worden geduwd.

De kosten voor deze unieke bolbeleving, die de Zijper bloembollenpracht voor iedereen beschikbaar maakt, is €10,50 per persoon. Dit is inclusief koffie of thee met wat lekkers en een attentie. De Bloembollenboemel is een initiatief van Bloeiend Zijpe en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Schagen.

Zowel particulieren als groepen kunnen reserveren via deze link. Als de bloembollenvelden al zijn uitgebloeid, kunnen we in overleg een andere route samenstellen, bijvoorbeeld naar het strand.

 

Reserveer nu